Saturday, November 20, 2010

ioi mall kulai autoshow

Kejadian ni berlaku pada 17.11.2010 di IOI Mall Kulai. Seperti biasa aku, yang memang minat dalam pengubahsuaian kereta dari kecik sampailah sekarang, tak pernah rasa tak minat. Hehehe.. Zaman bujang aku dulu, aku penuhi hobi dengan menghias skuter, dan menghias kereta aku. Tapi bila dah berdua ni, memang slowlah part-part nak menghias kereta. Walaubagaimanapun, minat tu tetap ada tak boleh hilang. Beberapa keping gambar aku selitkan sebagai tatapan dan perkongsian bersama untuk peminat-peminat kereta modifikasi.

Wide Body & VIPWide-body & VIP style memang favourite modifikasi aku kalau aku ada modal. Hahaha.. Memang luar kotak pemikiran manusia biasa yang tak berapa nak ada duitnya. Hehehe.. Modifikasi jenis ni lah yang selalu melelehkan air liur aku..

Audio & Sound System
Bab Audio & Sound System ni, aku tak lah berapa minat sangat melainkan, ratusan ribu ringgit memenuhi akaun simpanan aku tanpa sebab.. Kehkehkeh.. Tapi dari segi pembikinan macam ni, bagi aku akan memenuhkan ruang kereta. Senang cerita, kalau korang nak balik kampung beraya bawak kereta ni, eloklah korang letak carrier kat atas untuk letakkan luggage korang. Tengoklah, luar jangkauan otak.

Kereta PilihanKalau dari segi pilihan modifikasi, aku akan pilih yang ni. Aku tanya owner dia, dia berbelanja sekurang-kurangnya RM 50,000 untuk menghasilkan keseluruhan modifikasi. Kalau aku, better aku buat downpayment rumah untuk masa depan famili aku. Hahaha!

Penghias Majlis


Seperti biasa setiap kali autoshow kereta model-model amoi tak kan ketinggalan untuk memeriahkan pemandangan majlis. Tapi untuk dapatkan eye-contact amoi-amoi ni bukan senang melainkan korang photographer yang boleh memikat pemandangan diorang. Apa yang menyebabkan diorang pandang aku pulak??? Kihkihkih..

1 comment: